Bruichladdich - Fresh Sherry Hogshead #241

De distillery

De distillery is geopend in 1881 en is vaker in de mottenballen gelegd. De laatste keer was in 1995 om uiteindelijk in 2001 de productie te hervatten. Kort na deze hervatting van de productie heeft Uisge Beatha een Fresh Sherry Hogshead van deze whisky aangekocht. De whisky lag sinds 25 mei 2004 te wachten in Hogshead #241 te Argyll, Islay.

Details

Botteling

Het Buichladdich vat is gebotteld in Juli 2014. Uit het vat zijn uiteindelijk tweehonderdentachtig 70cl flessen gevuld met een alcoholpercentage van 63.8%. Lekker verdunnen dus met water als je het drinkt!

Transport

Om de flessen te transporteren naar Nederland heb ik, Mark de penningmeester, een organisatie benaderd om dit te verzorgen. Zij konden echter enkel de administratieve handelingen verrichten en niet het daadwerkelijke transport. Er werd verwezen naar twee bedrijven die dit wel zouden kunnen. Deze twee bedrijven is gevraagd offerte uit te brengen voor het transport en de administratieve afhandeling. Het ene bedrijf gaf ons netjes een offerte. Het andere bedrijf verzocht mij om contact met ze op te nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Een afspraak was snel gemaakt. Voor ik het wist zat ik in de directiekamer en werd er door de directeur een fles Bruichladdich opengetrokken. Ons verhaal sprak Tom (de directeur) zo aan dat hij zijn bedrijf ter beschikking stelde om het transport tegen kostprijs voor ons te regelen. Deze mooie aanbieding werd onder het genot van een dram beklonken en ik werd in contact gebracht met Hans. Top Logistics is sindsdien onze huis-transporteur en Tom en Hans zijn ondertussen ook aandeelhouder in diverse vaten geworden.

Links

Meer informatie over deze whisky en de distillery is terug te vinden op de website van Bruichladdich.