Bunnahabhain - Heavy peated Margadale barrel

De distillery

Bunnahabhain (Islay) heeft de productie gestart in 1883 en kent een geschatte productie van 2,4 miljoen liter per jaar. Slechts 5% van de productie wordt als Single Malt vermarkt en men doet dit sinds 1970. De resterende productie verdwijnt in Blends zoals ?Famous Grouse? en ?Black Bottle?. De term Margadale kent haar basis uit de geschiedenisboeken. Het dorp, waar niet veel meer dan een ruïne van over is, kende ooit de meest drukke markt van Islay en lag dicht bij de Margadale hills. Vanuit deze heuvelpartij stroomt de rivier Margadale. Dit water wordt gebruikt om de Bunnahabhain te maken. Bladnoch (Lowlands) is een kleine distilleerderij, met een even kleine productie. De distilleerderij neemt vaker vaten van andere distilleerderijen aan om weg te leggen in het eigen warehouse.

Details

Botteling

In 2016 werd door de aandeelhouders besloten om het Margadale vat te bottelen. Het is uiteindelijk in Februari 2017 gebotteld. In totaal tweehonderdenzevenentwintig 70cl flessen met een alcohol percentage van 58.8%.

Links

Meer informatie over deze whisky en de distillery is terug te vinden op de website van Bladnoch en de website van Bunnahabhain.